top of page

zorgprogramma's

Gezond

huizen

Fractuur preventie

Perifeer Arterieel Vaatlijden

Atrium-fiblilleren

ZP

Diabetes

CVRM

COPD

Let's Make A Change

Here are some ways you can donate:

1.

Diabeteszorg
 

Wanneer u ingeschreven staat bij een van onze huisartsen en u heeft diabetes dan komt u automatisch in ons diabetesprogramma terecht. Samenwerking binnen de huisartsenpraktijk met speciale diabeteszorg helpen u zo goed mogelijk ingesteld te worden of te blijven. 
Ook aandacht voor uw levensstijl is hierbij van groot belang. 

diabetes.JPG

2.

COPD

COPD is de meest voorkomende chronische longziekte en heeft een belangrijke impact op ons dagelijks leven.  

Het COPD zorgprogramma van de huisartsenpraktijk Veldhuizen geeft u hulpmiddelen en informatie ter verbetering van de kwaliteit van zorg voor COPD patiënten in onze praktijk. Dit programma is gestart
in 2010 en inmiddels zijn alle patiënten goed in kaart.

COPD.JPG

3.

Cardio Vasculair risicomanagement

Hart- en vaatziekten zijn de belangrijkste doodsoorzaak in ons land. Hart- en vaatziekten zijn deels te voorkómen door preventief de risicofactoren hiervoor te behandelen.​

Het zorgprogramma Cardiovasculair risicomanagement (CVRM) omvat opsporing, preventie, diagnostiek en behandeling, inclusief leefstijladviezen, begeleiding en follow-up.
Als u bent ingeschreven bij de huisartsenpraktijk Veldhuizen en u heeft een verhoogd risico op een hart- of vaatziekte of u heeft een hart- of vaatziekte (gehad) dan wordt u de juiste zorg aangeboden met het zorgprogramma.

CVRM.JPG

4.

Beter Leven met Pijn

programma is niet meer actief

BLMP.JPG

5.

Gezondhuizen

Wat wil je verbeteren? En hoe ga je dat doen?

Er zijn veel dingen die mensen zelf kunnen doen voor hun gezondheid. Gezondhuizen is een initiatief in de wijk Veldhuizen om aanstaande ouders en ouders met jonge kinderen daarbij te ondersteunen. Gezondhuizen is een samenwerking tussen zorgverleners, ouders en andere organisaties in de wijk.

Bekijk de website www.gezondhuizen.nl

gezondhuizen2.JPG

6.

Fractuurpreventie

Voor vrouwen boven de 50 jaar bedraagt het risico op een fractuur 1 op 3. Voor mannen boven de 50 jaar is dat 1 op 8. Met name heup-, pols- en wervelfracturen zijn kenmerkende osteoporose breuken.

Osteoporose (botontkalking) is beter te behandelen wanneer zorgverleners samenwerken.  In ons zorgprogramma zijn bij de diagnostiek, behandeling en voorlichting zijn diverse disciplines betrokken. Denk hierbij aan de fysiotherapeut, de diëtiste, de apotheek en natuurlijk de huisarts en de praktijkondersteuner van de huisartsenpraktijk. Informeer bij uw huisarts naar de mogelijkheden. 

fractuur.JPG

7.

Perifeer arterieel vaatlijden (PAV)

Perifeer arterieel vaatlijden (PAV) is een veel voorkomend maar onderschat ziektebeeld in Nederland. Het ontstaat vaak door een belemmering van de bloedvaten in of naar de benen. Claudicatio intermittens (etalage benen) is de meest voorkomende presentatie van PAV.

Het zorgprogramma PAV is er op gericht om patiënten sneller en beter in kaart te brengen en te kunnen behandelen. In het programma werken diverse zorgdisciplines samen. Denk daarbij aan huisartsen, praktijkondersteuners en fysiotherapeuten. 

PAV.JPG

8.

Atriumfibrilleren

Het zorgprogramma atriumfibrilleren richt zich op het vroeg opsporen van atriumfibrilleren, het verminderen van klachten en het voorkomen van complicaties zoals een beroerte. Dit gebeurt door structurele controle en behandeling van patiënten, met onder meer coaching omtrent een gezonde leefstijl. Het zorgprogramma is bedoeld voor alle stabiele bestaande en nieuwe patiënten met de diagnose atriumfibrilleren in de eerste lijn en alle terugverwezen patiënten met atriumfibrilleren vanuit de tweede lijn.

atriumF.JPG
diabetes
copd
hartfalen
blmp
gezondhuizen
fractuur
pav
slaap
bottom of page